Lazdynų ligoninės vadovo konkursą ir vėl stabdo teisminiai ginčai

Ramūnas Jakubauskas, BNS
2019-05-20
Lazdynų ligoninės vadovo konkursą ir vėl stabdo teisminiai ginčai – anksčiau skelbtą atranką laimėjusi Karoliniškių poliklinikos vadovė Jelena Kutkauskienė apskundė naujai paskelbtą konkursą teismui.
Lazdynų ligoninės vadovo konkursą ir vėl stabdo teisminiai ginčai
J.Kutkauskienė

„Lazdynų ligoninės konkursas sustabdytas teismo sprendimu. Jis buvo apskųstas vieno iš konkurso dalyvių – Karoliniškių poliklinikos vadovės“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Laikinosios apsaugos priemonės pritaikytos antradienį, jomis teismas įpareigojo ministeriją skubiai stabdyti balandžio 30 dieną paskelbtą konkursą. Kaip BNS patikslino ministro atstovė Lina Bušinskaitė, ministerija ketina skųsti šį teismo sprendimą. 

Pati J.Kutkauskienė atsisakė nurodyti argumentus, kodėl apskundė naujai paskelbtą konkursą.
„Aš nekomentuosiu nieko. Čia labai nepaprasta situacija, komentarų nebus“, – BNS sakė Karoliniškių poliklinikos vadovė.
 
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga balandžio pabaigoje nusprendė vadinamosios Lazdynų ligoninės direktore neskirti konkursą laimėjusios J.Kutkauskienės, atkrito ir antrosios vietos laimėtojo, dabartinio vadovo Algimanto Pamernecko kandidatūra.
Sprendimą A.Veryga priėmė įvertinęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadas dėl J.Kutkauskienės bei A.Pamernecko supainiotus viešuosius ir privačius interesus. 
 

VTEK vasarį paskelbė, kad Lazdynų ligoninės vadove siekianti tapti Karoliniškių poliklinikos direktorė J.Kutkauskienė tinkamai nenusišalindavo nuo sprendimų, susijusių su viešuosiuose pirkimuose dalyvavusia jos vyro įmone „Limeta“.
Etikos sargai nustatė, kad poliklinikos vadovė apie jai kylantį interesų konfliktą informavo Vilniaus miesto savivaldybės administraciją, o ne tiesiogiai merą, kaip numato įstatymai.
Be to, apie interesų konfliktą J.Kutkauskienė informavo, kai savo pavaldiniams įsakymais pavedė vertinti prekių, paslaugų ir darbų viešųjų pirkimų poreikį bei organizuoti tokių pirkimų procedūras, pasirašyti viešojo pirkimo sutartis, kontroliuoti šių sutarčių vykdymą, teigiama pranešime.
 
Tuo metu A.Pamerneckas, kaip teigiama SAM tyrimo išvadoje, 2014–2017 metais galėjo spręsti savo, kaip gydytojo traumatologo-ortopedo, darbo eigos klausimus dėl apmokėjimo, priedų skyrimo, taip pat ligoninės vardu pasirašė viešojo pirkimo sutartis su tuomete savo sutuoktinės darboviete „Nemuno vaistine“.
Vėliau VTEK pritarė šiai ministerijos tyrimo išvadai, o A.Pamerneckas etikos sargų sprendimą apskundė teismui. Vilniaus apygardos administracinis teismas skundą atmetė kaip nepagrįstą.
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris